Náš další recept je mastichová zmrzlina, letní osvěžení s netradiční příchutí.
Přísady:
- 1/2 lžičky mastichových krystalů
- 1/2 hrnku cukru (nejlépe vanilkový)
- 1 hrnek smetana na šlehání: 30%
- 1 hrnek mléka
- 4 žloutky
- 1 polévková lžíce mastichového likéru
Postup:
- V hmoždíři nadrtíme mastichu a cukr
- Na pánvi přivedeme do varu mléko a cukr s mastichou. Vaříme cca 5 min.
- Snížíme teplotu na minimum
- Temperujeme žloutky a vmícháme je do krému spolu s mastichovým likérem
- Vaříme na mírném ohni, dokud krém nezhoustne.
- Pokud směs není úplně hladká, přeceďte přes síto.
- Směs dejte do lednice vychladit
- Zamrazíme v chladící nádobě nebo v mrazničce
