Recept: Olivový olej ochucený mastichou

Řečtí kuchaři již dlouho používají olivové oleje k dochucování nejrůznějších pokrmů. Olivový olej ochucený chioskou mastichou má jemnou chuť a široké využití v přípravě jídel.

Používá se však jinak než olej z mastichy (budeme ho v několika dalších receptech). Mastichový olej je silný éterický olej, který se používá ve velmi malém množství.

Přísady:

  • 1 polévková lžíce krystalů Chioské Mastichy
  • 250 ml extra panenského řeckého olivového oleje

Kde koupit mastichové krystaly?

Osobně můžete zakoupit v Praze 2 na adrese Londýnská 730/59. Nebo lze objednat v e-shopu Masticha zde.

Postup:

  • Na mírném ohni (v nepřilnavé pánvi) zahřejte 80 ml (asi 3/4 šálku) olivového oleje a chioskou mastichu.
  • Nalijte do láhve, nechte vychladnout a přidejte zbývající olivový olej.
  • Ihned použijte nebo uložte na chladném a tmavém místě.
  • Před použitím protřepejte.
Recept: Olivový olej ochucený mastichou
https://pixabay.com/cs/photos/olivový-ropa-list-rostlin-j%C3%ADst-2657696/