Rytina z herbáře, masticha, řečík lentišek

Použití mastichy je velmi široké. Tradičně je nejčastěji používaná pro prevenci a léčbu žaludečních vředů a dalších potíží zažívání a trávení.

Dále pro ústní hygienu a péči o zuby, v zubních pastách a ústních vodách.

V posledních letech stále častěji v eco-bio kosmetice, zejména pro oživení pleti, zpevnění pokožky, proti vypadávání vlasů.

Návod na žvýkání surové mastichy

Pryskyřice ze stromu Pistacia lentiscus se vyznačuje poměrně vysokou tvrdostí, ale zároveň křehkostí pryskyřičných slziček. Jednotlivé slzičky se mohou lišit velikostí, tvrdostí i tvarem. Jedná se o 100% přírodní produkt, který se pouze omyje vodou a usuší na slunci.

Návod na žvýkání mastichy z počátku může znít jako věda, ale i vy se můžete stát zkušenými uživateli a mastichu si jistě zamilujete.

Před tím, než se do žvýkání pustíte, tak doporučujeme napít se čisté vody. Je to z toho důvodu, abyste v ústech neměli sucho a aby se masticha při žvýkání lépe spojovala. Z balíčku si vyberte spíš tvrdý kousek a rozžvýkejte mezi předními zuby, dokud nevytvoříte celistvou hmotu. Poté můžete žvýkat jako klasickou žvýkačku v celých ústech. Kombinujte různé tvrdosti mastichy.

Další možnost, jak se naučit správně žvýkat, je pro začátečníka mnohem jednoduší. Stačí vložit mastichovou kapku do úst a cucat ji jako bonbon. Masticha do sebe absorbuje sliny z úst, až úplně změkne a vy pak můžete začít žvýkat.

Mastichu žvýkejte alespoň 15-20 minut, poté ji můžete vyplivnout. Můžete ji ovšem, tak jako je bežné, žvýkat mnohem déle.

Vyberte si surovou mastichu.

žvýkání mastichynávod na žvýkání